Tarot

Wat is Tarot?
De Tarot is eeuwenoud en door de Egyptenaren geïntroduceerd. Het spel was tot voor kort onder de tafel geschoven en erg ondergewaardeerd. Vroeger was het zelfs zo dat mensen die ermee werkten werden vervloekt of op de brandstapel terecht kwamen. De zigeuners hebben de Tarot weer opgerakeld. Tegenwoordig is in elk zigeunerwoonwagenkamp wel een Tarotkaartlezeres of een waarzegster aanwezig: de wijze vrouw van het kamp of ‘La Mama’.
Tegenwoordig heeft tarot een gewaardeerde en eigen plaats verworven. Er worden lezingen gehouden, cursussen gegeven en haar spirituele wereld ligt daarmee open. Ik werk met de Raider Waite kaarten. Deze Tarot bestaat uit 78 kaarten, die zijn verdeeld in 22 kaarten van de grote Arcane en 56 kaarten van de kleine Arcane. In een privéconsult gebruik ik meestal de legging van het Keltische Kruis. Het schudden wordt door mij gedaan, maar tien kaarten worden door de cliënt zelf uitgekozen, daardoor wordt de juiste energie opgewekt. De uitleg heeft een psychologische duiding waarbij ook vragen gesteld mogen worden. In de duiding komt meestal vanzelf naar voren om welk probleem het gaat en worden bijbehorende antwoorden gevonden. Ik werk met tendensen uit het verleden, het heden en de toekomst. Omdat zaken meestal erg persoonlijk zijn, werk ik bij voorkeur met een privéconsult. Sommige zaken kunnen erg emotioneel zijn, maar vaak gaat het om dingen die al in het onderbewuste aanwezig zijn en meestal gemakkelijk worden herkend.
De Tarotlegging is zeer betrouwbaar en kan helpen om eenvoudige of complexe situaties te duiden. Tarot werkt met de energie van de cliënt maar met de intuïtie en interpretatie van mij. Tarot is geen toekomstvoorspelling maar geeft inzicht over mogelijkheden, kansen en beperkingen. Het is uiteindelijk de keuze van de cliënt zelf die bepaalt wat het beste gedaan kan worden. Ik beschouw mijzelf daarbij als duider, coach en spiritueel begeleider. Afhankelijk van de omstandigheden en de vragen duurt het consult meestal één tot anderhalf uur.